16 Sep 2013

Tips : Cutter Blades

Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum.

Hari ni kita akn cerita pasal mata pisau.Ye la,kalau mata pisau dah tumpul,memang x ade sebab untuk kenapa kita nak simpan,kan?



Ni antara mata pisau yang kita selalu jumpe kat kedai stationary.Mata pisau yang kalau tumpul,kita boleh patahkan dan buang.Tapi jenis ni kalau kita nak potong design yang halus,agak jenuh.Jadi,solution dia,sila jenguk bawah.




Mata pisau ni lebih sikit condongnye dari gambar di atas.Bagi memudahkan kerja,dinasihatkan beli lah mata pisau jenis ni.

Harga mata pisau yang 1st mau pun y 2nd,tidak lah mahal sampai menggigil.1 paket mengandungi 5 bilah mata pisau,dengan range harga RM 1.20 hingga RM 2.50 ikut tempat.

Nota : Jenis yang berbeza boleh bagi result yang berbeza,kalau nak tau,cuba sendiri. :D
 

2 comments:

Mizzy Cuzzy said...
This comment has been removed by the author.
Mizzy Cuzzy said...

Macam mana saya nak patahkan pisau tu ?? Tolong beri tunjuk ajar